J.P. Morgan Bitcoin

Bitcoin kan nå över 1,1 MSEK säger finansbolaget J.P. Morgan

I takt med att priset på Bitcoin blir allt mer stabilt ökar kryptovalutans attraktionskraft hos investerare. Det gör ett ännu högre värde troligt, säger finansbolaget J.P. Morgan.

Stabila kurvor gör Bitcoin mer lockande

Det är minskad volatilitet, alltså hur mycket värdet på en tillgång ”svänger”, som gör Bitcoin till en självklar del av investerarnas portföljer. Tidigare har kryptovalutor setts som allt för osäkra för att kunna investera betydande pengar i, men när giganter som J.P. Morgan nu tydligt uttalar sig kring att Bitcoin har en roll att spela i deras strategi är det ingen tvekan om att vinden tycks ha vänt (via Business Insider).

Priset på 1 BTC kan stiga till över 1 miljon kronor

J.P. Morgans analytiker menar att Bitcoin rimligen kommer nå samma marknadsvärde som guld, vilket ger en långsiktig värdering på runt 130 000 dollar, eller drygt 1,1 miljoner kr per BTC (Bitcoins valutabeteckning).

En annan aspekt som gör Bitcoin mer attraktiv som investering är dess relativa frikoppling från andra traditionella tillgångar. Eller enklare uttryckt; om aktiemarknaden går ner kan kryptovalutor vara en mycket bra del av ens investerade pengar för att inte hela portföljen ska dras med i nedgången.

Guldets särställning som långsiktigt komplement till aktier börjar alltså allt mer konkurrensutsättas av Bitcoin, vilket borgar för ytterligare prisökningar under 2021 och framåt. Sannolikt kommer detta även dra med sig andra kryptovalutor i värdeökningen, som exempelvis Ethereum.

Vill du veta hur du kan dra nytta av värdeökningen de stora investeringsfirmorna förutspår? Läs om hur du kan köpa kryptovaluta för att komma igång.